Jak dobrać odpowiednią porcelanę restauracyjną? – czyli gdy wygląd ma znaczenie

filiżanki ambition„Jak Cię widzą, tak Cię piszą” –głosi przysłowie, które swe odzwierciedlenie znajduje również w branży gastronomicznej. Jeżeli do tej pory myślałeś, że najważniejsze w prowadzeniu restauracji jest serwowanie wyśmienitych dań, to jesteś w błędzie. Równie ważne jest wyposażenie lokalu od strony czysto technicznej po estetyczną, a wśród nich wygląd porcelany.

Właściwa marka

Okrągłe, szaro-bure talerze nieznanej firmy przeszły do lamusa. To, co kiedyś było standardem, dziś jest oznaką niedbałości o detale. Gość restauracyjny zwraca uwagę na estetyczny wygląd zaserwowania dania. Dlatego też ważny jest wybór zastawy stołowej najlepszych producentów. Porcelana Ambition śmiało może być jedną z tych, które na stałe zagoszczą w restauracyjnych progach. Nie dość, że producent jest znany, to jeszcze wygląd filiżanki Ambition, talerze, wazy, półmiski itd. nie budzi żadnych zastrzeżeń.

Funkcjonalność i estetyka

Kupując  zastawę warto zwrócić uwagę nie tylko na jej wygląd, ale i funkcjonalność. Przede wszystkim najładniej na obrusach prezentują się śnieżnobiałe, delikatnie połyskujące elementy porcelany Ambiotion na przykład ma takie zastawy w swojej ofercie. Ponadto trzeba pamiętać, że w profesjonalnej gastronomii zastawa stołowa narażona jest na działanie wysokich temperatur, obtłuczenia i uszczerbki. Dlatego też wysokiej jakości filiżanka Ambition talerz czy inny element takiego wyposażenia są:

  • odporne na szok termiczny, więc można je myć w zmywarce,
  • odporne na uszkodzenia mechaniczne,
  • wytrzymałe na działanie fal kuchenki mikrofalowej.

Dobry wybór gwarantuje sukces, więc w dziedzinie wyposażenia restauracji lepiej nie oszczędzać.

Ten wpis został opublikowany w kategorii bar i oznaczony tagami . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.