Profesjonalizm jest gwarancją sukcesu w każdej branży, ale szczególnie w gastronomii. O popularności lokalu wśród klientów decyduje nie tylko smak potraw, ale także sposób ich prezentacji. To zadanie znacznie ułatwiają specjalne pojemniki gastronomiczne.
To profesjonalne pojemniki dla gastronomii. Bardzo elegancko prezentują się w nich sałatki lub lody umieszczone w witrynach chłodniczych. Mogą być również wykorzystywane w sklepach do wystawiania mięsa.
Stosowanie pojemników GN jest szczególnie przydatne w przypadku konieczności utrzymania wysokiej temperatury przygotowanych wcześniej potraw. Służą do tego bemary dostosowane do różnej ilości pojemników. Dzięki temu potrawy nie przypalą się, nie rozgotują i zachowają swój oryginalny smak.
Stal nierdzewna wysokiej jakości lub poliwęglan, z których wykonane są pojemniki bardzo dobrze przewodzą ciepło i dostosowane są do wysokiego zakresu temperatur, od -30 do +300 stopni Celsjusza. Naczynia emaliowane niektórych producentów mogą być stosowane nawet w temperaturze +800 stopni.
Te właściwości powodują, że w pojemnikach gastronomicznych możemy nie tylko chłodzić i podgrzewać potrawy, ale także gotować, smażyć i piec. To zdecydowanie ułatwia przygotowywanie posiłków, skraca czas i zmniejsza ilość potrzebnych naczyń.