Profesjonalne pojemniki dla gastronomii

Pojemniki gnProfesjonalizm jest gwarancją sukcesu w każdej branży, ale szczególnie w gastronomii. O popularności lokalu wśród klientów decyduje nie tylko smak potraw, ale także sposób ich prezentacji. To zadanie znacznie ułatwiają specjalne pojemniki gastronomiczne.

 

Pojemniki GN

 

To profesjonalne pojemniki dla gastronomii. Bardzo elegancko prezentują się w nich sałatki lub lody umieszczone w witrynach chłodniczych. Mogą być również wykorzystywane w sklepach do wystawiania mięsa.

 

Stosowanie pojemników GN jest szczególnie przydatne w przypadku konieczności utrzymania wysokiej temperatury przygotowanych wcześniej potraw. Służą do tego bemary dostosowane do różnej ilości pojemników. Dzięki temu potrawy nie przypalą się, nie rozgotują i zachowają swój oryginalny smak.

 

Stal nierdzewna wysokiej jakości lub poliwęglan, z których wykonane są pojemniki bardzo dobrze przewodzą ciepło i dostosowane są do wysokiego zakresu temperatur, od -30 do +300 stopni Celsjusza. Naczynia emaliowane niektórych producentów mogą być stosowane nawet w temperaturze +800 stopni.  

 

Te właściwości powodują, że w pojemnikach gastronomicznych możemy nie tylko chłodzić i podgrzewać potrawy, ale także gotować, smażyć i piec. To zdecydowanie ułatwia przygotowywanie posiłków, skraca czas i zmniejsza ilość potrzebnych naczyń.

Ten wpis został opublikowany w kategorii kuchnia, wyposażenie i oznaczony tagami , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.