Jeśli restauracja ma zyskać dobrą opinię i zająć istotne miejsce na lokalnym rynku, musi posiadać dobrze wyposażoną kuchnię. Co powinno się w niej znaleźć? Wiadomo, że podstawą wyposażenia gastronomii są dobre piece, zmywarki oraz inne urządzenia, dzięki którym można szybko i sprawnie przygotować liczne dania. A co z meblami?
Dlaczego meble są tak ważne?
Trwałe, pojemne i funkcjonalne – oto wymarzone meble, bez których nie może się obejść dobrze wyposażona gastronomia. Dobrej kuchnia to przecież nie tylko nowoczesne urządzenia, ale i praktyczne stoły, regały i szafki. Im lepiej zostaną one dopasowane do potrzeb danego lokalu gastronomicznego, tym lepiej dla osób, które w takiej kuchni mają pracować.
Jakie meble są najważniejsze w profesjonalnej kuchni?
W profesjonalnej kuchni nie można się obejść bez trwałych i wygodnych stołów, wykonanych ze stali nierdzewnej. Zalecane są zarówno większe stoły z półkami, jak i mniejsze stoły przyścienne, wyposażone w dodatkowe szafki. Świetnie sprawdzą się tu również wysokie regały, przy czym najlepszym rozwiązaniem będą tu meble modułowe. W wygodnej i funkcjonalnej kuchni powinny się też znaleźć podesty, stoły cateringowe (najlepiej te składane) oraz mniejsze regały na kółkach.